Biografi

Jag är född sommaren 1988 i Sävsjö, som ligger i djupaste Småland. Som 7-åring började jag spela trummor och efter några år även piano och orgel. Det var först när jag var 14 år som jag började sjunga och då i kör. Genom detta fick jag med tiden solistiska uppdrag och dessa växte och blev fler och fler med tiden.


Musik har alltid varit en stor del av mitt liv då min familj har ett stort musikintresse, speciellt inom den klassiska genren. Min morfar var en skicklig kantor och dirigent och flera i min närmsta familj har sjungit i kör och solo vid amatörsammanhang.


På gymnasiet läste jag estetisk linje med inriktining musik vid Njudungsgymnasiet i Vetlanda.

17 år gammal började jag sjunga för Sylvia Mang-Borenberg, Växjö, som var min första sångpedagog. Andra pedagoger jag haft är Hans Linden, Växjö, framlidne Hovsångare Erik Saedén, Stockholm, Bo-Urban Nordgren och Birgit-Louise Frandsen, Göteborg och Hovsångare Håkan Hagegård. Jag fick 2007 möjligheten att medverka i Linnéateaterns uppsättning av Carmen, vilket öppnade upp mina ögon för opera.

2008 började jag studera vid operalinjen på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Här satte vi upp en rad uppsättningar såsom Falstaff, Figaros Bröllop och Askungen. Vi hade masterclass för bl.a. dirigenterna Christian Badea och Marit Strindlund samt regissör Mira Bartov. Jag examinerades från operalinjen 2011 som lyrisk baryton, och arbetar sedan dess som frilansande operasångare.

Min första anställning fick jag hösten 2011 som "Morales" i Bizets opera Carmen på Kungliga operan i Stockholm.


Idag bor jag med min familj i Norrahammar, söder om Jönköping. Vid sidan av musiken har jag ett mycket stort intresse av natur och vildmark. På min fritid blir det mycket jakt och fiske vilket jag känner är ett skönt komplement till min vardag. På sommarhalvåret blir det även några rundor på golfbanan.